Usposabljanje Involving Everyone II v Romuniji, 21.-27. november 2017

Objavljeno: 25. septembra 2017

Kako lahko omogočimo, da bodo tudi mladi z manj priložnostmi imeli dostop do neformalnega izobraževanja? Pridruži se 27 udeležencem na usposabljanju v Romuniji in najdi odgovor!

 

Med 21. in 27. novembrom bo v mestu Drobeta-Turnu Severin v Romuniji potekalo usposabljanje Involving Everyone II – Learning through Erasmus+ (infopack) na temo socialnega vključevanja mladih z manj priložnostmi. Skupaj z mladinskimi delavci iz 7 evropskih držav boste raziskovali pomembnost mladinskega dela v boju proti socialnem izključevanju.

Socialno izključevanje povzroča dolgotrajne posledice, ki vplivajo na kvaliteto življenja mladih na robu družbe. Obstaja več faktorjev, ki vplivajo na socialno izključevanje, kot so nizka izobrazba, nezaposlenost, revščina, geografske ovire in mladoletno prestopništvo. Mladinsko delo igra pomembno vlogo pri vključevanju mladih, ki se soočajo s socialno izključenostjo, predvsem preko podpore in omogočanja priložnosti za neformalno izobraževanje.

Če te zanima to področje in si pripravljen po zaključku usposabljanja prenesti pridobljeno znanje v prakso, se prijavi na pri Mojci na mojcag@socialna-akademija.si, pri njej dobiš tudi dodatne informacije.

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1