Vabilo k prijavi na pomladni šoli o ekološkem aktivizmu ali o vrednotah miru

Objavljeno: 25. februarja 2014

Socialna akademija v sodelovanju s Theodor-Heuss-Kollegom iz Nemčije vabi mlade od 18. do 27. leta k prijavi na eno od dveh enotedenskih mednarodnih pomladnih šol, v kateri bodo udeleženke in udeleženci lahko razpravljali o družbeno pomembnih vprašanjih, se naučili projektnega vodenja, se srečali s strokovnjaki in razvili svoje projektne ideje.

Program pod naslovom Balkans let’s get up! združuje teorijo in prakso civilnodružbenega udejstvovanja. Njegov namen je krepitev civilnodružbenega angažmaja posameznikov in skupin v državah Jugovzhodne Evrope. V sklopu svojih dejavnosti letos organizirajo dve pomladni šoli, in sicer Ecological Activism: Society on the Move, ki se bo odvijala od 22. do 30. aprila, ter Values of Peace, od 3. do 11. maja.

Izobrazba in poklicne izkušnje ter izkušnje v mednarodnih izmenjavah ali projektnem vodenju za udeležbo niso pogoj. Organizatorji kljub temu želijo od prijaviteljev izvedeti o teh izkušnjah, da bi lahko sestavili kar se da raznovrstne skupine za pomladni šoli in seminarje. Zato spodbujamo osebe brez mednarodnih izkušenj ali brez izobrazbe, da se prijavijo.

Pomladni šoli se bosta odvijali v eni od držav na Balkanu. Delovni jezik je angleščina.

Pogoji za prijavo so:

 • starost od 18 do 27 let,
 • pripravljenost za civilnodružbeno delovanje,
 • sposobnost sporazumevanja v angleščini,
 • državljanstvo Albanije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Grčije, Hrvaške, Kosova, Makedonije, Romunije, Slovenije ali Srbije,
 • motivacija in čas za sodelovanje v vseh korakih programa.

Programski moduli:

 • Pomladna šola Ecological Activism: Society on the Move, 22.–30. 4. 2014, ali
 • Pomladna šola Values of Peace, 3.–11. 5. 2014

V dveh različnih mednarodnih pomladnih šolah bodo udeleženke in udeleženci razpravljali o inovativnih pristopih k demokratizaciji, o tem, kaj demokracija pomeni na različnih ravneh družbe ter kako se lahko posamezniki in skupine dejavno angažirajo v civilni družbi. Na pomladnih šolah se bodo srečali ljudje iz različnih koncev Balkana in izmenjali mnenja o tem, kaj je pomembno za civilnodružbeno delovanje. Pomladna šola je lahko odskočna deska za uresničitev vašega projekta.

 • Seminar o projektnem vodenju, 10.–15. 6. 2014

Najboljši projektni predlogi bodo izbrani in njihovi pripravljavci bodo povabljeni na seminar o projektnem vodenju, v okviru katerega bodo udeleženci naprej razvijali svoje projektne ideje. Različni vidiki projektnega vodenja bodo prilagojeni potrebam posameznih projektnih predlogov. Med drugim bodo udeleženci seznanjeni z upravljanjem časa, upravljanjem konfliktov, komuniciranjem, odnosi z javnostmi in zbiranjem sredstev.

Od seminarja o projektnem vodenju do evalvacijskega seminarja bo na voljo čas za izvedbo projekta. Udeležence bodo pri tem spremljali izkušeni mentorji.

 • Evalvacijski seminar, 28. 9.–2. 10. 2014

Udeleženci se zberejo, da bi vrednotili rezultate ter proces načrtovanja in uresničevanja svojih projektov. Poleg tega bo seminar namenjen prihodnjim možnostim, ki se bodo ponudile ob novih izkušnjah in povezavah, pridobljenih v programu. Na seminarju se bodo udeleženci spoznali z lokalnimi in regionalnimi nevladnimi organizacijami ter drugimi dejavnimi mladimi iz regije.

Kako se prijaviti?

Prek spletnega mesta www.balkansletsgetup.org do 2. marca 2014. Prijava obsega:

 • izpolnjen obrazec za prijavo na eno od pomladnih šol,
 • motivacijsko pismo: zakaj želiš sodelovati v programu Balkan let’s get up!,
 • odgovore na vprašanja v spletnem obrazcu v obliki kratkega eseja, pesmi ali kratke zgodbe.

Potne stroške, stroške za morebitne vize, za zavarovanje in nastanitev krijejo organizatorji. Prispevek za posamezni seminar znaša 20 evrov.

Za več informacij pobrskajte po spletnem mestu www.balkansletsgetup.org ali pišite na info@balkansletsgetup.org.

Tags: , , , , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1