Ali smo Slovenci narodno zavedni?

Objavljeno: 4. julija 2014

Kaj nam pomeni domovina? Ali smo ponosni na naše korenine in identiteto? Ali se zavedamo, da tudi sami soustvarjamo stanje v naši državi? Ali pa smo samo nemi opazovalci delovanja izvoljene peščice?

Takim in podobnim vprašanjem smo na Socialni akademiji namenili čas in prostor v Tednu državnosti. Opazili smo, da je v Sloveniji po 23 letih samostojne poti, premalo državljanske kulture in narodne pripadnosti.

Zato smo s Tednom državnosti želeli pri državljankah in državljanih spodbuditi večjo narodno pripadnost ter prevzemanje odgovornosti za svoje življenje in za družbo prihodnosti.

Teden državnosti je potekal od 16. junija do 20. junija 2014, v tem času so se odvili različni dogodki in aktivnosti. Ogledali smo si premiero videospotov, ki so nastali v sklopu mednarodnega projekta Enjoy your rights, predstavili smo novo knjižno zbirko, za krepitev civilne družbe, Vodim, torej sem!, izšla je nova knjiga Mnenja z mero spletnega portala Časnik.si.

Predstavili smo tudi nekaj novosti, ki si gradijo svoj prostor  pod soncem in sicer  pedagogika spominjanja in sprave, popotniško novinarstvo ter izkustveno vodenje.

Teden smo zaključili s srečanjem namenjenem vsem tistim, ki želijo s sodelovanjem v Socialnem tedenu 2014 prispevati svoj delež k boljšemu stanju v družbi.

Tako smo letos na Socialni akademiji dan državnosti praznovali kar cel teden.

V prihodnjih letih pa si želimo, da bi dan državnosti za vse državljanke in državljane Slovenije trajal celo leto!

IMG_9467

Tags: , , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1