Aktivne počitnice za otroke: Jaz novinar, 7.–11. 7. 2014, Ljubljana

Objavljeno: 23. aprila 2014

Socialna akademija med 7. in 11. julijem 2013  pripravlja otroška počitniški teden JAZ NOVINAR. Počitniški teden je namenjenivsem nadebudnežem, med 8. in 14. letom, ki želijo odkrivati in razvijati svoje ustvarjalne talente skozi fotografijo, video in besedilo.

Vabimo vas, da se udeležite informativnega sestanka, ki bo 24. 6. 2014 ob 17. 30 h v prostorih Socialne akademije.  Izvedeli boste podrobnosti programa, spoznali animatorje vaših otrok in delovanje Socialne akademije.

Program:

Vsak dan se bomo naučili novih osnov novinarskega dela: vrste novinarskih prispevkov, delo s fotoaparatom in kamero, snemanje intervjuja, reportaže … Odpravili se bomo tudi na ogled tiskarne, šli na lov na zaklad na Ljubljanski grad, odkrivali lepote Plečnikove Ljubljane in šli občudovat naravo na Golovec.

PROGRAM PO DNEVIH

Naš končni izdelek bo blog, kjer bomo objavili vse prispevke, ki so nastali čez dan.

Jutranje varstvo z zanimivo animacijo se prične ob 7 h, dnevni program se začne ob 8 h in konča ob 16 h, popoldansko varstvo bo trajalo do 17 h.

DODATNI NAPOTKI ZA STARŠE

Kaj bodo odnesli otroci s počitniškega tedna:

  • spoznali bodo načela medijskega poročanja in osnove ravnanja z IKT opremo za novinarsko poročanje;
  • osvojili bodo osnove kritičnega razmišljanja, refleksije in distance do vsesplošne razširjenosti medijev in prepoznavali učinke na njihovo vsakdanje življenje;
  • spoznali bodo značilnosti sporočanja vsebin na spletu skozi različne žanre in kanale sporočanja (video-, avdio-, foto- in besedilno sporočanje);
  • osvojili bodo osnove dobrega snemanja in fotografiranja in se preizkusili v snemanju in fotografiranju ter obdelavi videa, zvoka in slike.

kamera az

Kotizacija: 50€/teden. Za drugega oz. vsakega nadaljnjega otroka iz iste družine je prispevek znižan za 20%.

Več info: info@socialna-akademija.si

 

Tags: , , ,


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1