Večer mladih filmarjev, 30. 09. 2014

Objavljeno: 5. septembra 2014

Vsak začetek je težak. Še težji je, če vstopaš v tako kompleksno področje, kot je film. Štirje mladi filmarji, ki so na začetku svoje poti, bodo v enem samem večeru prikazali vsak svojo najnovejši podvig.

 

 

Kje? Arrupejeva dvorana, Ul. janeza Pavla II. 13, Ljubljana

Kdaj? 19.30 h

Kdo?

V svet filma je vstopila šele pred dvema letoma, in to prav na seminarju Ustvari film na Socialni akademiji. Svoje delo bo nadaljevala na AGRFT-ju, v programu filmske in televizijske režije, kamor je bila sprejeta letos prav s filmčkom Črna luknja, v katerem se protagonist odpravi  na ponovno oživitev pozabljenega tako, da mu glasba pomaga priklicati tisto, kar je že skoraj razjedlo morje časa. Realnost spomina pa obstaja le dokler jo pri življenju ohranja skladba. Se bo spomnil?

Več …

Ljubljančanka, ki se je že od malega navduševala nad filmi in kar nekaj let preživela v Združenih državah Amerike in v Veliki Britaniji, študirajoč filmsko umetnost. Vodila je delavnice dramske igre in vsestransko sodelovala pri snemanju celovečerca Jutri. Za sprejmen izpite na domači AGRFT je posnela film, ki se ukvarja s povsem slovensko temo: brezposelnostjo mladih ter z vezami in poznanstvi, ki pripomorejo k tisti prvi službici, ki si je vsi želimo.

Več …

Letos poleti je skupina mladih filmskih navdušencev, ki imajo sedež v Zadlogu pri Črnem Vrhu, posnela kratek film o 300 let stari zgodbi o Tolminskem puntu z vidika noseče žene. Kako bo novela Ivana Preglja zaživela na filmskem platnu?

Več …

Vito-režiserPri svojih rosnih 10 letih je mladi Ljubljančan napisal zgodbo Ne povej mami za natečaj Ciak Junior, po katerem je RTV Slovenija posnel film, ki je v Trevisu (Italija) prejel 1. nagrado strokovne žirije. Pri 14-ih letih je zrežirati prvi film v lastni produkciji. Pri 17-ih je posnel kratki film Osvobodi svoje misli, ki je bil predvajan tudi na RTV Slovenija. V filmu se poigrava s katergorijo svobode in ujetosti. Kdo je bolj ujet: zapornik ali njegov paznik?

Več …    

Tags:


Komentiraj prispevek!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to Top ↑

UA-42404711-1